Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Kuollut 23.10.2018
 
CLOUDGAZER
virtuaalihevonen

Kotitalli      Päiväkirja (vanha)      Tapahtumakalenteri     Valmennukset      Kilpailukalenteri

Englantilainen täysverinen s. 02.05.2006, Englanti / Ikä: 12v
Tamma, 156cm Kasvattaja Eilis Harrington, Dover
Mustankimo  om. Alessa Lehtola (VRL-14527)
Yleispainotteinen Ko: VaB , Re: 120cm

 

#PKK766 / VH12-006-0341

 

HISTORIA

Englannissa syntynyt - sitemmin Kalvekorven hevostilalla ja Seppeleen ratsastuskoululla asunut Calla siirtyi Alessa Lehtolan omistukseen elokuun ensimmäinen päivä 2018.

 

LUONNEKUVAUS

Calla, tuo ihastuttava kilttiluontoinen tamma, joka ei metkuista juurikaan inspiroidu. Neiti on juuri niin sympaattinen ja suloinen kuin ulkomuotonsa antaa ymmärtää. Mukavaa ja miellyttämishaluista persoonaa rokottaa ainoastaan satunnainen arkuus ja ennakkoluuloisuus, joka kohdistuu enimmäkseen ympäristön erinäisiin häiriötekijöihin ja ennalta tuntemattomiin objekteihin. Tämä luonnollisesti heijastuu toisinaan suoritukseen maastoradalla, joka osaa olla vaihteleva ja paikoin yllättävä. Onneksi sitkeä erikoisesteille suunnattu perehdytysoperaatio on hälventänyt suurimmat mörköilluusiot mennessään ja kenttäratsastuskin sujuu täten jo sutjakammin. Ratasuorittamisessa tamma on nykypäivänä varmempi, mutta jaksaa yhä herpaantua, ellei määrätietoinen ratsastaja ole ruorissa rohkaisemassa. Kotoisalla metsätiellä neitosta saattaa arveluttaa sitten kilpakenttienkin edestä huolimatta siitä, että samat kivenjärkäleet ja tammenkannot on takuulla tullut kierrettyä aiemminkin.

Helposti haaveilemaan unohtuvana persoonana tamma on aina välillä palautettava takaisin maankamaralle. Uusia tuttavuuksia hevonen hieman ujostelee ja karttaa vaikuttaen arkaluontoiselta, tämä pätee niin lajitovereihin kuin ihmisyksilöihin. Parhaiten Calla viihtyy jo ennalta tuttujen naamataulujen parissa ja etenkin säyseän Heran rauhoittavassa seurassa, joka on miltei äidillistä. Satulaan kiivetessä havaitsee luultavasti ensimmäisenä tyllerön mittavan mukavuudenhaluisuuden — työskentely aloitettaisiin mieluusti vasta viiden minuutin päästä. Hitaasta syttyvyydestään huolimatta Callassa on ihailtavaa nöyryyttä, joka puskee pinnan alta lopulta. Kokonsa ja liikkeidensä puolesta tamma on hyvin näpsäkkä ja kykenee mukautumaan kätevästi niin vaihtelevaan maastoestemiljööseen kuin saumatonta sulavuutta edellyttävälle kouluradallekin. Se on jonkin verran herkkä suusta, joten pehmeä käsi on syytä muistaa tilanteesta riippumatta. Maastoreissuun lähtiessä tamma toimii mukavammin hevosseurassa.

© Kia K

 

KUVAGALLERIA

      

Klikkaa kuva isommaksi
 
 
SUKUTAULU
 
i. Thunderbolt evm
xx, m, 165cm
ii. Storm evm
xx
 
ie. Leneta evm
xx
 
iii. tuntematon evm
iie. tuntematon evm
 
iei. tuntematon evm
iee. tuntematon evm
 
e. Eyes Wide Open evm
xx, rnkm, 160cm
ei. Blue Eyes evm 
xx
 
ee. Chritalline evm
xx
 
eii. tuntematon evm
eie. tuntematon evm
 
eei. tuntematon evm
eee. tuntematon evm

 

Isä text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text 

Emä text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

 

JÄLKELÄISET

 
fwb- t. Rainmaker
s. 13.11.2017 
om. VRL-06858
 
fwb- o. Stormseeker
s. 05.04.2017
om. VRL-06858

 

VARUSTEET

Tulossa!

© OddPixel

 
 
HOITO-OHJEET
 
Tarhataan kaverin kanssa tai laumassa, ilman riimua
Pakkasella alku- ja loppukäyntien aikana loimi niskassa
Loimitus tapahtuu sään mukaisesti, sateella sadeloimi kaulakappaleella, talvella toppaloimi kaulakappaleella ja mahdollisesti fleeceloimi alle, tallissa talvisin talliloimi ja laitumella ötökkäloimi-ja/tai ötökkähuppu, mikäli ötököitä on paljon.

 

© H. Tekstien & kuvien luvaton kopioiminen kielletty! Rakenne & pääkuva © Kia K, muut © Anne L

©2019 vhlistaus - suntuubi.com