Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
SYLVARIA
virtuaalihevonen

Kotitalli      Päiväkirja      Tapahtumakalenteri      Valmennukset      Kilpailukalenteri

 
Suomalainen puoliverinen s. 23.06.2014, Suomi / 4- vuotias
Tamma, 164cm Kasvattaja Leonie K.
Tummanruunikko  Omistaja VRL-14527
Estepainotteinen Ko: - Re: -

 

#PKK2913VH18-031-0433

 

HISTORIA

Sylvaria on Suomessa syntyny nuori ratsuhevostamma, jonka Stephanie oli ottanut talliinsa Phoenix Stablesiin - pikkuserkkunsa halvaantuessa ratsastusonnettomuuden seurauksena. Tamma ehti viettää Hollannissa parisen kuukautta, ennen kuin siirtyi Hannahin omistukseen.

 

LUONNEKUVAUS

Sylva on kaunis nuori ratsuhevostamma, joka hämmentää loputtomalla uteliaisuudellaan. Sen lempeä katse, ryhdikäs olemus ja hörössä olevat korvat saavat aikaan niin ihastuneita katseita kuin huokauksiakin. Tamma on tottunut kaikenlaiseen käsittelyyn, eikä aiheuta sen osalta minkäänlaista draamaa. Toisaalta on kuitenkin päiviä, jolloin tämä hienohelma suhtautuu arkisiin asioihin varsin dramaattisesti. Tuolloin mm. kentän laidalle ilmaantunut takki, vesilätäköt tai tuulessa heiluva aluskasvillisuus voi saada hevosessa aikaan melkoisia reaktioita.

Sylva pitää liikkumisesta ja on todella miellyttävä ratsastaa. Se on erittäin suorityskykyinen ratsuhevonen, joka suhtautuu lähes aina positiivisesti työntekoon. Tammalla on luonnostaan tasapainoiset liikkeet ja kyky koota itseään. Esteillä Sylva suorastaan pursuaa energiaa - kuumumisesta puhumattakaan, mutta se on siitä huolimatta hallittavissa, kunhan selässä on osaava ja määrätietoinen ratsastaja, joka tietää mitä tekee. Esteillä rohkea, mutta varovainen ja äärettömän tarkka jaloistaan. Sillä on suuri hyppykapasiteetti ja hyvä tekniikka.

Maastossa Sylva on vauhdikas tapaus ja saattaa jäädä kyttäämään puunkantoja, suuria kiviä tai muuten näkemiäänsä näkymättömiä mörköjä, mutta harvemmin se kuitenkaan säikähtää mitään. 

Kisapaikoilla asiallinen, vaikkakin hieman malttamaton.

 
KUVAGALLERIA
 
   
 
Klikkaa kuva isommaksi
 
 
SUKUTAULU
 
Isälinja - Pantheon evm      Emälinja - Celestina evm
 
i. San Amour evm
fwb, m, 172cm
ii. Thunderbird evm
xx, mrn, 168cm
 
ie. Bestia evm
fwb, rn, 160cm
 
iii. Pantheon evm
iie. Lemon evm
 
 
iei. Last Man evm
iee. Pretty Woman evm
 
 
e. Sylviar evm
fwb, rt, 164cm
 
 
ei. Ivalord evm 
dwb, rn, 175cm
 
 
ee. Celeste evm
fwb, rt, 168cm
 
 
eii. Sir Illumination evm
eie. Leonor evm
 
 
eei. Torpan evm
eee. Celestina evm
 

Sukutaulu näkyy vain kolmanteen polveen asti

 

 

Isä San Amour oli reaktiivinen, komea musta suomalainen puoliveriorii, joka kilpaili esteratsastuksen parissa aktiivisesti ympäri Eurooppaa - kahmien suurissa luokissa voittoja yksi toisensa jälkeen. Sitä kehuttiin sopusuhtaiseksi ja yhteistyöhaluiseksi oriksi, joka hyppää hyvällä tekniikalla ja edustaa erittäin hyvää urheiluhevostyyppiä. Pitkän kilpauransa jälkeen orii siirtyi viettämään eläkepäiviään kasvattajalleen, jossa se siirtyi myös jalostuskäyttöön. San Amour jätti jälkeensä viitisenkymmentä jälkeläistä ennen kuin se lopetettiin vanhuudenvaivojen vuoksi 24- vuotiaana.

Emä Sylviar on hyvää ratsuhevostyyppiä edustava, kauniin rautias suomalainen puoliveritamma, joka kilpaili aktiivisesti esteratsastuksen parissa. Vaikka Sylviar ei menestynytkään kisaurallaan toivotulla tavalla, kehuttiin tuota läsipäistä tammaa todella paljon, sillä se on lempeä ja huoleton. Siispä kilpauran jälkeen Sylviar jäi Suomeen, jossa se sai keskittyä siitostamman uraansa. Tamma pyöräytti neljä jälkelästä, ennen kuin se laukkasi vihreimmille niityille 17- vuotiaana, tapaturman seurauksena.

 

JÄLKELÄISET 

Sylva on varsoi orivarsan 11/04/2019 orista Stalag Luft

 

VARUSTEKOLLAASI

-
 

 

© H. Tekstien & kuvien luvaton kopioiminen kielletty! Rakennekuvan tausta © http://kuippana.net/linet/

©2019 vhlistaus - suntuubi.com