Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
BEAU DE BRASS
virtuaalihevonen

Kotitalli      Vanha päiväkirja      Tapahtumakalenteri      Valmennukset      Kilpailukalenteri

Suomalainen puoliverinen s. 28.07.2016, Suomi, 10v
Tamma, 160cm Kasvattaja Rebecca
Ruunikko  Omistaja VRL-14527
Estepainotteinen Ko: Ko: HeB, Re: 140cm

 

#PKK1873 / VH16-031-0715​

 

LUONNEKUVAUS

Beeda on seurallinen, mutta melko höperö tamma, joka saa omistajansa suupielet nousemaan väkisin pieneen hymyyn. Tamma tulee hyvin toimeen muiden hevosten kanssa, mutta se ei kuitenkaan siedä liiallista pomottelua. Hoidettaessa Beeda on helppo, sillä se seisoskelee rauhallisena omassa karsinassaan tai tallikäytävällä. Aina välillä tamma innostuu maistelemaan omistajansa takin helmoja, hiuksia tai mitä nyt ikinä sattuukaan huuliensa väliin samaan. Myös harjat ovat osoittautuneet Beedan mielestä hyviksi leikkikaluiksi, joita on mukava heilutella suussa puolelta toiselle. Beeda on helposti tylsistyvää sorttia, joten tylsistyessään se keksii mielellään jotain omistajansa kuin muidenkin pään menoksi. Beedalta löytyykin karsinasta pallo, jolla se voi leikkiä.
 
Ratsuna Beeda on eteenpäinpyrkivä ja herkkä, mutta joskus vähän oikutteleva, etenkin ratsastuksen alussa. Tuolloin tammalle on näytettävä jämäkästi, että kuka määrää ja yleensä siinä vaiheessa Beeda alkaa käyttäytymään kunnolla. Esteillä tamma kuumuu ja on yleensäkin ottaen aivan liian reipas ja malttamaton. Beeda vaikka loikkii aloillaan, jos ei muuten pääse liikkumaan omasta mielestä tarpeeksi reippaasti eteenpäin. Ratsastajalta odotetaankin hyvää lihakuntoa ja ratsastustaitoa, jotta tamman saa pysymään käsissä. Lisäksi Beeda saattaa usein jäädä painamaan vahvana vasten kättä, jos ratsastaja ei ole koko ajan kuulolla ja tekemässä puolipidätteitä. Tamma on muuten kaikinpuolin hyvä hyppäämän ja se omaa kerrassaan loistavan hyppykapasiteetin ja -tyylin. Beeda on myös todella tarkka jaloistaan, joten harvemmin edes pudotuksiakaan tulee. Koulupuolella Beeda saattaa olla aluksi hieman kankean oloinen, mutta ei kuitenkaan laiska. Kun sen saa taipumaan kunnolla ja kuulolle, niin tamma toimii moitteettomasti ja on melko osaava kouluratsastuksessakin vaikka se onkin estepainoitteinen ratsu.
 
​Maastossa Beeda on ihmeellisen rento ja rauhallinen tapaus. Se on mukavasti kuulolla ja kulkee moitteettomasti niin yksin kuin kavereidenkin kanssa. Beeda nauttii suunnattomasti pelloilla irroilleusta, joten pellolla ollessa se alkaa hieman kuumumaan, koska tietää pääsevänsä kohta menemään lujaa.

 

KUVAGALLERIA

      
Klikkaa kuva isommaksi
 
 
SUKUTAULU
 
 
i. Bras de Fel ✝ evm
fwb, trn, 165cm
ii. Tennessee Tuexo ✝ evm
fwb, vrn, 168cm
 
ie. Number 007 ✝ evm
fwb, rn, 165cm
iii. evm
iie. evm
 
iei. evm
iee. evm
 
e. Candy of Meunishof ✝ evm
fwb, rn, 163cm
ei. Warrior of the Stars ✝ evm
fwb, trn, 170cm
 
ee. Caliente II  evm
fwb, rn, 163cm
eii. evm
eie. evm
 
eei. evm
eee. evm

 

JÄLKELÄISET

fwb- t. Câline K
s. 25.2.2018
om. VRL-14527
s. 25.7.2017
om. VRL-14556
fwb- t. Freude Ist
s. 16.1.2017
i. Aquarius 
om. Linnea

 

VARUSTEET

© Equestrian Pro

 

© H. Tekstien & kuvien luvaton kopioiminen kielletty! Talvinen talutuskuva © Alex, Hallava

©2019 vhlistaus - suntuubi.com