Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
SHALEAF
virtuaalihevonen

Kotitalli      Päiväkirja      Tapahtumakalenteri      Valmennukset      Kilpailukalenteri

 
Suomalainen puoliverinen s. 12.06.2016, Suomi, ikä 7v
Tamma, 170cm Kasvattaja Evelina Kettula
Ruunikko  Omistaja VRL-14527
Estepainoitteinen Ko: VaA, Re: 140cm

 

PKK2385 / VH17-031-0546

 

LUONNEKUVAUS

Shaleaf on osoittautunut alusta alkaen varsin vilkkaaksi ja änkyräksi tapaukseksi, joten sen kanssa tulee olla määrätietoinen ja periksiantamaton. Tamma kyllä huomaa omistajansa heikoimmat kohdat ja käyttää niitä ronskisti hyväkseen - varsinkin silloin, jos huomaa käsittelijänsä olevan epävarma. Shaleafin kanssa toimiessa tulee olla myös tarkkana, sillä se ei ymmärrä suurta kokoaan ja jyrää helposti ihmisen ylitse tai pahimmassa tapauksessa liiskaa seinää vasten. Missään tapauksessa Shaleaf ei kuitenkaan ole tarkoituksella ilkeä, vaan sillä on joku lapsenomainen tarve testata rajojaan.

Hoitotilanteet ovat Shaleafin mielestä maailman tylsin asia, joten yleensä se aika menee levottomasti pyöriskellessä. Tamma näyttää tunteensa erittäin selkeästi ja jos jokin tilanne on sille tylsä tai epämiellyttävä - näkyy se usein luimimisena, silmien pyörittelynä, kuopimisena sekä mahdollisena näykkimisenä, jota tamma tekee usein myös vain huomiota saadakseen. Varustaminen sen sijaan sujuu yleensä mutkitta vaikka on päiviä, jolloin päätä nostellaan ja satulaa väistellään. Kavioiden putsaamisessa ei kuitenkaan tule ongelmia vaan tamma nostaa jokaisen koipensa kiltisti ylös. Pesu on Shaleafille ihan ok asia vaikka se ei liiemmin siitä pidäkkään. Kengityksen sekä eläinlääkärien toimenpiteiden ajaksi Shaleaf tulee rauhoittaa, mutta lastaus sen sijaan sujuu lähes ongelmitta. On kuitenkin hyvä varata lastaukseen runsaasti aikaa sekä mahdollisia apukäsiä, jos tilanne sitä yllättäen vaatiikin.

Shaleaf tuppaa kulkemaan aluksi melko jännittyneenä, pää ylhäällä sekä olemaan helposti vahva edestä - varsinkin silloin, jos ratsastaja vain ajelehtii kyydissä tai on epävarma. Tamman suuri laukka tuo myös omat haasteensa, varsinkin pienemmissä tiloissa. Shaleaf on kuitenkin todella miellyttävä, kunhan sen saa kulkemaan rentona avuilla sekä pohkeen ja ohjan välissä. Sillä on luontainen kyky koota itseään, joten sen saa kulkemaan myös helpommin paketissa.

Esteillä Shaleaf kuumuu herkästi ja tamma tuottaakin ratsastajallaan paljon töitä pysyäkseen hallinnassa. Vauhtia löytyy yleensä liikaa, joten sitä myöten myös pudotuksia tulee usein. Kun yhteistyö toimii ja vauhti pysyy kohtalaisena, on hypyt miellyttäviä ja helposti istuttavia, eikä tällöin myös pudotuksiakaan tule.

Maastossa Shaleaf saattaa jäädä kyttäämään puunkantoja, suuria kiviä tai muuten näkemiäänsä näkymättömiä mörköjä, mutta harvemmin se kuitenkaan säikähtää mitään. 

Kisapaikoilla Shaleaf on vähän malttamaton, eikä osaa pysyä aloillaan, mutta rauhoittuu kuitenkin ajan myötä. Radalle päästyään tamma on kuin eri hevonen; rento, varma ja nauttii esiintymisestä. 

 

KUVAGALLERIA
 
  
 
Klikkaa kuva isommaksi
 
 
SUKUTAULU
 
Isälinja - Old Clown      Emälinja - Dreamer
 
i. Leafocean Zei
fwb, rn, 164cm
ii. Poltergeist Fn
holst, trn, 162cm
 
 
 
 
hann, rn, 164cm
 
iii. Bring On The Young evm
holst, rn, 165cm
 
iie. Song For Sienna evm
holst, rt, 163cm
 
iei. Octavius IV evm
hann, m, 170cm
 
iee. Blue Ballet Chaos evm
hann, rn, 162cm
 
 
 
e. Shalor KTK-II, FF / EV-II, KV-II
fwb, sab mvkk, 178cm
 
 
ei. Thanatos PKK-V, PP-MVA, VSN Ch, KTK-I, KRJ-I, SPL-I*, YLA1
fwb, m, 184cm
 
 
 
ee. VIP MVA Fn Paylor KTK-II, PKK-V, PP-MVA
YLA1, KRJ-I, ERJ-I, KERJ-II EV-I, KV-III
xx, sab rnvkk, 161cm
 
 
eii. Mythology evm
fwb, m, 180cm
 
eie. Belzebuth evm
fwb, trn, 170cm
 
eei. Peek-a-boo! evm
xx, vkk, 163cm
 
eee. Taylor evm
xx, vkk, 160cm
 

Sukutaulu näkyy vain kolmanteen polveen asti

 

Isä Leafocean Zei on Suomessa, Zeiton Sporthorses- nimisellä tallilla syntynyt komea ruunikko suomalainen puoliveriruuna, joka on luonteeltaan varsin mielenkiintoinen tapaus. Se omaa vilkkaan mielikuvituksen ja reagoi omistajansa sanojen mukaan kaikkeen jännittävään dramaattisen suurieleisesti ja on vieläpä kovin herkkäsieluinen kaveri. Koska Lefa on ruunattu myöhään, niin on sen käytös sitä myötä myös hyvin orimainen. Ratsuna Lefa on kilpahevonen henkeen ja vereen: se kuumuu sopivasti, on rehellinen ja omaa korkean työskentelymoraalin. Lefa omaa myös varsin voimakkaan moottorin ja on kovin säpsy, jotka taas altistavat sen omistajansa mukaan helposti ryöstämiselle, pukittelulle ja muulle perseilylle. Ruuna asustaa tällä hetkellä Auburn Estatessa ja kilpailee este- ja kouluratsastuksen parissa.

Emä Shalor on hyväsukuinen ja todella kaunis sabinokirjava mustanvoikko suomalainen puoliveritamma, jonka on kasvattanut Evelina Kettula. Tamma on kilpaillut aktiivisesti este-, koulu- ja kenttäratsastuksen parissa sekä pyörähtänyt moneenkin otteeseen näyttelyissä, joissa se on menestynyt loistavasti. Lotaksi kutsuttu tamma on käynyt myös vuonna 2016 estevarsojen laatuarvosteluissa, saaden EVI-II ja vuonna 2017 kouluvarsojen ja -nuorten laatuarvosteluissa, saaden KV-II. Se on käynyt myös vuonna 2016 kantakirjassa, saaden KTK-II. Lotalle on myönnetty maaliskuussa 2017 FF- arvonimi. Luonteeltaan tamma ei omistajansa Kettulan mukaan ole helppo, sillä se vaatii omaa tilaansa ja on aina välillä kamalan nyrpeä, jolloin se koittaa näykkiä. Huonoimpina päivinä se huitoo jaloillaan, pullistelee satulaa laittaessa ja yrittää liiskata ihmisparan seinää vasten. 

 

JÄLKELÄISET

fwb- o/t. Virallinen nimi     s. 00.00.0000    i. Virallinen nimi  om. ??

 

VARUSTEET

-
 
 

© H. Tekstien & kuvien luvaton kopioiminen kielletty! Koeratsastuskuva © J.

©2019 vhlistaus - suntuubi.com