Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Finale Z
virtuaalihevonen

Kotitalli      Päiväkirja      Tapahtumakalenteri      Valmennukset      Kilpailukalenteri

Ruotsalainen puoliverinen s. 05.07.2008, Hollanti > Suomi (2014), ikä 11v
Tamma, 160cm Kasvattaja Helge Hillmann & Edde Z
Mustakimo  Om. VRL-14527
Este- ja kenttäpainoitteinen Re: 120cm

 

#PKK / VH17-043-0034

 

Historia

Nasu on lähtöisin Ruotsalaisia puoliverisiä kasvattavasta siitostallilta Hollannista. Se eli ensimmäiset vuotensa laitumella muiden samanikäisten varsojen kanssa, mutta otettiin kaksivuotissyksynä takaisin talliin, sillä Nasua alettiin totuttamaan ratsastajaan. Tamman kanssa tehtiin valtavasti töitä ja näin ollen se sai hyvät lähtökohdat elämälleen. Hollannissa ollessaan Nasu kilpaili nuorten hevosten ikäkausiluokkia. Se myytiin Suomeen vuonna 2014, jolloin se alkoi kilpailemaan pääosin kenttäratsastuksen parissa. Edellisen omistajan pistäessä kimon tamman myyntiin, oli Caitlyn sopivasti etsimässä itselleen rauhallisempaa ja kokenempaa hevosta, joka toimisi opetusmestarina nuorelle naiselle, sillä hän oli saanut tähän mennessä ratsastettavakseen liian hankalia hevosia. Caitlyn otti mieheen yhteyttä ja yhteistuumin he sopivat koeratsastusajan seuraavalle viikolle. Caitlynin noustessa ensimmäistä kertaa Nasun selkään - oli se yhtä hymyä. Tamma oli todella kiltti, rento ja rehti hevonen. Se kuunteli tarkkaavaisesti jokaista apua, eikä sillä ollut kiire mihinkään. Caitlyn oli heti otettu tamman rauhallisesta käytöksestä jopa ratsailla. Esteilläkin Nasu oli äärettömän kiltti ja kuuliainen vaikka menohaluja näyttikin olevan. Koeratsastuksen päätteeksi Caitlyn oli ollut onnensa kukkuloilla ja hän oli päättänyt ostaa kimon tamman.

 

Luonnekuvaus

Nasu on hyvää vauhtia kimoutuva puoliveritamma, joka rakastaa pastillikarkkeja. Se on todella sosiaalinen, kiltti ja rauhallinen hevonen, jota pystyy käsittelemään tilanteessa kuin tilanteessa. Nasua voi hoitaa vaikkapa vapaana tallikäytävällä tai karsinassa, sillä se ei lähde vaeltamaan mihinkään - varsinkaan, jos saa mussuttaa samalla heinää. Taluttaessa kimo tamma kulkee rennosti vierellä. Myös kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat muitta mutkitta - samoin kengitys, peseminen, lastaus ynm.

Ratsuna Nasu on erittäin reipas ja kuuliainen tapaus. Vaikka se tahtoisi mennä kovaa - se tekee sen vasta pyydettäessä. Esteillä varma ja luotettava, ei ota nokkiinsa helposti vaikka ratsastaja tekisikin virheitä tai puomit kolisisivat alas. Myös maastossa se on todella fiksu ja järkevä tapaus, eikä perseile maastossa ollessaan lainkaan.

 

Kuvagalleria

 

Klikkaa kuva isommaksi
 
Sukutaulu
 
 
 
i. Caprice evm
swb, trn, 165cm
ii. Chama evm
swb, trn, 163cm
 
ie.  Galeras evm
swb, mkm, 156cm
iii. Cassanova evm
iie. World Dream evm
 
iei.  Levantor HS evm
iee. Zeena evm
 
 
 
 
e. Princess Z evm
swb, km, 158cm
 
ei. For Change evm
swb, mkm, 167cm
 
ee. Fine Line's Z evm
swb, rtkm, 160cm
 
eii. Change In Control evm
eie. Adele K evm
 
eei. Gustav II evm
eee. So Sassy evm
 

 

Isä Caprice on komea tummanruunikko ruotsalainen puoliveriorii, joka kilpailee aktiivisesti esteratsastuksen parissa. 165cm korkuinen ori on kahminut voittoja suurissa luokissa jo kerta toisensa jälkeen, eikä loppua tunnu näkyvän. Caprice on ratsuna eteenpäinpyrkivä ja herkkä hevonen, joka rakastaa hyppäämistä. Sen lempeää luonnetta on myös kehuttu ja ori on ollut varsin kysytty tapaus siitostammoille. Kovasta kysynnästä huolimatta Caprice on astunut vain kolme tammaa, sillä sitä ei haluta häiritä kisakauden aikana astutuksilla.

Emä Princess Z on pikkuruinen kimotamma, joka oleilee tällä hetkellä kasvattajallaan Hollannissa. Se on kilpaillut suurissa luokissa kohtalaisesti menestyen, mutta heikkojen takajalkosensa takia Prilla ei kestänyt kilpailukäyttöä ja näin ollen se siirtyi siitostammaksi. Tamma on saanut tähän mennessä viisi jälkeläistä, joille se on periyttänyt rauhallista ja kilttiä luonnetta.

 

Jälkeläiset

swb- o/t. Virallinen nimi   s. 00.00.0000    i. Virallinen nimi   om. 

 

Varusteet

-

© Equestrian Pro

 
 
Hoito-ohjeet

Tarhataan kaverin kanssa tai laumassa, ilman riimua
Pakkasella alku- ja loppukäyntien aikana loimi niskassa
Loimitus tapahtuu sään mukaisesti, sateella sadeloimi kaulakappaleella, talvella toppaloimi kaulakappaleella ja mahdollisesti fleeceloimi alle, tallissa talvisin talliloimi ja laitumella ötökkäloimi-ja/tai ötökkähuppu, mikäli ötököitä on paljon.
Treenien jälkeen tulee laittaa 2- teho liminentti jalkoihin (alkuun viilentävä & sen jälkeen lämmittävä vaikutus), tarvittaessa joko pesu tai hiet pyyhitään sienellä.

 

© H. Tekstien & kuvien luvaton kopioiminen kielletty!

©2018 vhlistaus - suntuubi.com